Type and press Enter.

Gus Black – Uncivilized love

Sommige artiesten zou je moeten verplichten de stekker eruit te trekken. Niks geen drumcomputertjes of pseudo-gevoelige keyboardpartijtjes: gewoon met akoestische gitaar en een wonderschone stem jezelf rechtstreeks in het hart van de luisteraar zingen is vaak nog steeds het simpelste, effectiefste en mooiste middel in muziek.
Neem nou Gus Black. De Amerikaanse singer-songwriter schreef ook voor zijn derde plaat Uncivilized Love vrijwel alle nummers op akoestische gitaar. En wanneer gaat het fout? Juist, als hij die prachtige melodie?n te overdadig aankleedt met elektrische instrumenten. Of het door de producers komt is verder niet interessant: op die momenten klinken de composities ineens plichtmatig en saai.
Gelukkig is dat op Uncivilized Love eerder uitzondering dan regel. De zoete stem van Black bezingt in relaxte, melancholieke nummers als When You Go, Catch Your Breath en de afsluitende titelsong liefde en dood. Vaak waan je je op het terrein dat door Travis na de laatste teleurstellende plaat is prijsgegeven. Gus Black is een van de kandidaat-opvolgers, zeker met de pluspunten die verdiend worden door de verstillende cover van de Black Sabbath-klassieker Paranoid. Het is dus maar goed dat deze plaat, twee jaar na de Amerikaanse release en met een andere trackvolgorde, alsnog in Europa verschijnt. Dat-ie in een ongegeneerd sentimenteel moment zijn pasgeboren baby eventjes vocaal opvoert op de plaat zullen we hem daarom maar met een deken van vaderschapsliefde vergeven.

One comment

  1. […] van die muzikanten. Vijf jaar geleden zag ik hem in Berlijn. Destijds had hij net het prachtige Uncivilized Love gemaakt, een echte groepsplaat. Mooie liedjes vooral. Maar ja, de complete band meenemen vanuit […]

Comments are closed.