Type and press Enter.

Mintzkov Luna – M for means and L for love

Als de Pixies alsnog afzien van een reunie staan wij alvast klaar als vervanger, moeten de leden van Mintzkov Luna gedacht hebben. Talent hebben de winnaars van Humo’s Rock Rally 2000 in elk geval zat: in dissonante rocknummers als de single United Someting, All At Once of I Panic herinneren ze de luisteraar er nog maar eens aan hoe goed de muziek van grote voorbeeld Pixies bij tijd en wijlen was.
Toch kan het kwintet met hun debuut-cd M For Means And L For Love niet helemaal overtuigen en dat komt vooral door wat inmiddels tot een heuse besmettelijke Belgische aandoening is geworden: de overdreven, irritante uitspraak van het Engels. Jazeker, zanger Bert van den Roye heeft een mooie zoetgevooisde stem, maar die klinkt zo bedacht artistiek dat het na twee nummers al begint te jeuken.
Bijkomend probleem is dat het Mintzkov Luna ontbreekt aan een eigen gezicht. De composities zijn mooi en verzorgd, maar het trucje om na een zacht begin een blik gitaarherrie open te trekken is door dEUS al eerder en beter gedaan. Zoals je als luisteraar van M For Means And L For Love continu het gevoel bekruipt dat alles al eerder en vaak beter is gedaan. Behalve als Mintzkov Luna het Pixiespad kiest. Het zou mooi zijn als we de twee bands deze zomer op een wei in Werchter eens met elkaar kunnen vergelijken…