Type and press Enter.

Moby – Hotel

Op een geile Moby zit vermoedelijk niemand echt te wachten, maar je krijgt het toch te horen op zijn nieuwe plaat Hotel. De muzikant uit New York noemde het album zo omdat zijn nieuwste werkje ‘rommelig, menselijk, open en emotioneel’ moest worden. Alle dingen die volgens hem dagelijks ook in een hotelkamer gebeuren. Of hij in zijn opzet slaagde?
Rommelig is Hotel zeker niet. Sterker: het is zijn meest consistente plaat tot nu toe. De tijd dat Moby hardrock en raveklassiekers met elkaar afwisselde, is voorbij. Geen Bodyrock meer bijvoorbeeld, jammer. Daar staat een hele rij nieuwe, ijzersterke singles tegenover waar de kale tovenaar menselijker dan ooit klinkt. Voor Love Should kunnen de aanstekers alvast in de lucht gestoken worden, net als voor de prachtige New Order-cover Temptation, gezongen door Laura Dawn.
In tegenstelling tot voorganger 18 schreef Moby, die weer alle instrumenten zelf inspeelde, deze keer wel genoeg goede liedjes. Daardoor blijven nummers als Raining Again (een geheide tweede single) en Spiders (een hommage aan David Bowie) meteen hangen, al nodigt het refrein (‘Let peace and beauty win, bring us love again’) uit tot het dragen van bloemetjesjurken. Het enige écht irritante aan Hotel is de steriele eurodisco uit de jaren 80, zoals in de single Lift Me Up en in Very. Daar zitten we anno 2005 net zo min op te wachten als een geile Moby.