Type and press Enter.

Sarah Bettens – Scream

Op het laatste album van K’s Choice was werkelijk geen enkel teken van leven meer te bekennen. Dat de band er, in elk geval voorlopig, mee stopte was daarom een wijze beslissing. Maar was het ook slim van zangeres Sarah Bettens om solo te gaan na de ontmanteling van haar band?
Het is in elk geval fijn om op haar debuutalbum Scream weer enige inspiratie aan te mogen treffen. In de titelsong, Not Insane en She Says rockt de sympathieke Belgische eindelijk weer eens onbekommerd. Al liggen de songs waarin ze enkel akoestische gitaar en/of piano als begeleiding heeft haar aanmerkelijk beter. Zeker door haar prachtig doorrookte stem levert dat in One Second of Sister kaarslichtmomenten op.
Maar het niveau van de megahit Not An Addict wordt nooit gehaald. Ook de risico’s, die de zangeres volgens de bijgeleverde biografie heeft genomen op deze debuutplaat, zijn nergens te horen. Sarah Bettens maakt gewoon enorm radiovriendelijke popliedjes geknipt voor het grote publiek, zoals K’s Choice ook deed. Het enige verschil is dat die liedjes, behalve in het middendeel van de plaat, ook eindelijk weer energiek klinken.