Type and press Enter.

Arcade Fire

Ik was het al bijna vergeten, dat het vandaag 11 september is. Vier jaar terug, zo’n dag waarvan iedereen later nog precies weet waar hij of zij was.
Ik zat in de auto, tussen Den Bosch en Oss, toen Radio 3 meldde dat er een amateurvliegtuigje in een van de WTC-torens gevlogen was. Even later kwam er nog een melding: het leek geen ongeluk, want ook de tweede toren was geraakt door een ander vliegtuig. En bij aankomst in Oss kwamen de onvergetelijke, gruwelijke beelden van het inferno van New York. De voetbalwedstrijd die avond, tussen Schalke en Panathinaikos in de Champions League, voltrok zich daardoor in een bizar gelaten sfeer.
Vier jaar later en Katrina beheerst het nieuws. Zo snel kan het gaan. En durf ik aandacht te vragen voor de fotoseries van de vakantie naar Berlijn en het Kroatische eiland Krk. Zo snel kan het gaan.
Tot slot: op Lowlands speelde Arcade Fire een geweldige show, die nog steeds te beluisteren is op 3voor12. De Volkskrant schreef dat er zelden een band zal zijn geweest die zoveel zieltjes heeft gewonnen bij een festivaloptreden. Het mooiste is dat de band ook op plaat fantastisch afwijkend klinkt. Hun debuutalbum heet Funeral en liefhebbers van donkere, vurige muziek mogen meteen naar de platenboer rennen.