Type and press Enter.

Venezia

Raar maar waar: natte voeten krijgen in Venetië. Ik wist niet dat de stad regelmatig onder water liep. Zaterdag bij aankomst in de Italiaanse lagune was het meteen al (een beetje) raak. Kennelijk gebeurt het tussen december en april bijna elke dag. Vandaar dat in de laaggelegen delen van Venetië, waaronder het San Marco-plein, overal planken liggen waar de toeristen overheen kunnen lopen.
Prachtige stad uiteraard. 490 bruggen, geen enkele logische structuur, dus verdwalen gegarandeerd. We zaten in een eigen appartementje op de begane grond van een verder verwaarloosd gebouw, op twee minuten van het San Marco. Ideaal ook om naar het Arsenaal en de Giardini te wandelen, waar de Biennale bezig was. Die tentoonstelling van moderne kunst trekt je meteen in een compleet andere wereld. Wellicht dat sommige interessante artiesten binnenkort nog wel eens verschijnen op het surprise-gedeelte van deze site.
Zaterdag was het overigens akelig koud in Venetië, gisteren bijna 25 graden. De laatste beetjes zomer, dacht ik. Maar volgende week moet ik voor het werk naar Georgië. En als het een beetje meezit, is het daar ook boven de twintig graden.