Type and press Enter.

Torrents en films en vice versa

Jazeker, de revolutie gaat verder en verder. Al jaren was ik op zoek naar bepaalde arthouse-films. Maar die bleken niet of nauwelijks in de Tilburgse bioscopen te draaien en zelfs in de betere videotheek niet te verkrijgen.
Gelukkig bestaat internet. Na enig zoeken kwamen de cultklassiekers bovendrijven. Voor de leken: dat gaat via zogenaamde torrents. Dat zijn speciale programma’s, waarmee je op een ietwat gecompliceerde manier grote bestanden kunt delen met anderen. Net zoiets als Kazaa en Napster dus.
Nu moet ik toegeven: het kost nog behoorlijk wat tijd (een filmpje downloaden is toch al snel een halve dag tot een dag je pc laten pruttelen) en het branden naar dvd is niet altijd eenvoudig. Maar uiteindelijk werkt het allemaal wel perfect. Het is een voorbode van wat ons allemaal zeer binnenkort, ik schat binnen twee jaar, te wachten staat. Televisie komt via de kabel, en films huren we door ze via het net binnen te laten lopen. Via nieuwe software wordt het downloaden en eventueel branden een stuk makkelijker. Dat, vriendjes en vriendinnetjes, is de revolutie die verder en verder gaat.
Ik heb overigens, voor de nieuwsgierigen, nog slechts 1 van de nieuwe films gezien. Het was wel een erg goede: L.I.E., oftewel Long Island Expressway in New York. De snelweg waar de moeder van Howie, een puberend joch dat zwaar worstelt met zijn seksualiteit, het leven liet. Sindsdien moet Howie het zien te stellen met zijn vader (een malafide bouwondernemer) en sommige vrienden die graag jatten en blowen. In dat milieu dreigt Howie ten onder te gaan, maar in zijn ontmoetingen met pedofiel Big John (echt waar, een geweldige, genuanceerde en sympathieke rol) blijkt het kind niet zo naief en zelfs behoorlijk getalenteerd. Waardoor L.I.E. je opzadelt met een onbehaaglijk, ongemakkelijk gevoel. Zoals het hoort met goede films.