Type and press Enter.

De terugkeer van Penelope Cruz

Wie Penelope Cruz kent van diverse Hollywoodfilms, zou tussen alle glamour bijna vergeten dat de Spaanse schoonheid ook daadwerkelijk kan acteren. Dat deed ze al in haar thuisland in Abre los Ojos, voordat ze naar het Beloofde Land verkaste om daar de remake te maken van diezelfde fim (Vanilla Sky). Met Tom Cruise, inderdaad. En de rest is geschiedenis…
Nu keert Cruz terug in een Spaanse film, geregisseerd door de grootmeester Pedro Almodovar. Een gouden combinatie. Omdat de grote emoties die in zijn films altijd voorbij komen (dood, liefde, overspel, wraak) door Cruz vertaald worden in ingehouden spel. Het melodrama steekt slechts een enkele keer op, wat Volver tot een menselijke film maakt. Het gaat over vergeving, over spijt, over onverwerkt verleden. Volver maakt dat tastbaar, in de setting van een typisch Spaans gezin. Waarin vrijwel alleen vrouwen voor komen: de twee mannen die in de film figureren, zijn slechterikken.

Volver gaat over Raimunda (Cruz), die met haar dochter erg ongelukkig is met manlief. Het ontvlambare karakter lijkt echter ook te maken te hebben met de onverwerkte dood van haar ouders, die stierven in een vlammenzee. Het is het uitgangspunt voor een film die na een sloom aanvangskwartier ineens ontbrandt, om de kijker twee uur lang niet meer los te laten. En voor de liefhebbers: bekijk ook eens het eerdere werk van Almodovar (Todo sobre mi madre, Hable con ella, La mala educacion), want die zijn stuk voor stuk het bekijken waard.