Type and press Enter.

Nine Inch Nails – With teeth

Hij is de onbetwiste aanvoerder van een beweging die niet meer bestaat. Trent Reznor zette begin jaren negentig met zijn soloproject Nine Inch Nails namelijk in 1 klap industrial op de kaart. Nu, bij de release van zijn vierde plaat With Teeth, is hij de enige relevante overlever van het genre.
Aan de formule heeft Reznor in de hele periode nauwelijks iets veranderd. Hoeft ook niet, al bij zijn debuut was hij met zijn mix van kille beats en snoeiharde, blikkerig klinkende gitaren immers al zijn tijd ver vooruit. Erger is dat Reznor steeds minder onweerstaanbare melodieen schreef. Op voorganger The Fragile (2000) probeerde hij dat vergeefs te maskeren door in zijn studio zijn composities overbodig op te smukken.
Ook de nieuwe plaat vertoont nog regelmatig symptomen van die oude kwaal. Soms zou je hem met een mooie, industriële metalen staaf willen dwingen zijn songs compact te houden. Omdat Nine Inch Nails ook op dit album juist dan onaantastbare hoogten bereikt. Single The hand that feeds en het verbeten With Teeth zijn schoolvoorbeelden van hoe energieke tech-rock moet klinken, in opener All the love in the world en Right where it belongs benadert hij de schoonheid van de trage klassieker Hurt. Maar het halfgeslaagde With Teeth is niet genoeg om industrial in leven te houden.