Type and press Enter.

Placebo – Black market music

De mooiste muziek wordt vaak gemaakt door mensen die diep in de put zitten. Daarom was Without You I’m Nothing van Placebo ook zo’n geweldige plaat: in de aan Sonic Youth verwante noiserock-nummers zong frontman Brian Molko over de kick van seks, decadentie en roem, terwijl hij in haast hypnotiserende nummers als My Sweet Prince verhaalde over de pijn van het afkicken en de twijfels over zijn seksuele geaardheid.
Inmiddels slaapt Molko naar verluidt iedere nacht naast dezelfde partner en gebruikt hij slechts incidenteel drugs in plaats van geregeld. Helaas. Op het nieuwe (derde) album Black Market Music biedt het Londense trio nog wel steeds de elementen van de unieke Placebomix: gitaarrock met een groot contrast tussen hard en zacht, waarin de nasale stem van Molko domineert. De band introduceert de geslaagde rap van gastvocalist Justin Warfield in Spite.