Type and press Enter.

Moblog

Vroeger nam je een fototoestel inclusief nieuw rolletje mee op vakantie. Stuurde je een vakantiekaart. En na afloop werden de foto’s iontwikkeld, ingeplakt en getoond aan familie en vrienden.
Tegenwoordig is de camera digitaal, al dan niet ingebouwd in een gsm. En wat pas opviel tijdens de trip door Slovenië en Spanje: steeds vaker is er gratis wifi beschikbaar, zeker in hotels. Waardoor je digitale foto’s, zeker die van je gsm, meteen door kunt sturen naar bijvoorbeeld Flickr.
Sinds een maand of twee heb ik dus een moblog, een samentrekking van mobiel weblog. Uitsluitend foto’s genomen met mijn gsm (Sony Ericsson P1i). Foto’s van concerten, vakanties, of opvallende dingen uit het dagelijks leven. Check it out!

p.s. Technische details: foto’s zend ik via wifi, gprs of mms (MobyPicture) door naar Flickr. Ik geef ze de tag ‘moblog’ mee. Vervolgens komen ze automatisch op de site door PictoBrowser te gebruiken.