Type and press Enter.

Altijd je eigen pc bij

Thuis werk ik op mijn eigen pc. Maar soms ook op de laptop. Op het werk heb ik mijn eigen werkstation. En als ik op vakantie ben, dan zit ik regelmatig in een internetcaf?. Maar het is ontzettend irritant dat je je eigen voorkeuren qua browsen (bijvoorbeeld plugins in Firefox) niet altijd bij je hebt. Een oplossing?
Die is inmiddels gevonden. En ik had hem zelf al in bezit. De usb-stick, inderdaad. Daar kun je je normale browser (meestal Explorer of Firefox) op installeren. Of, misschien nog beter, naar PortableApps gaan, om de speciale draagbare versies te downloaden en installeren.
Mijn Firefox ziet er nu dus hetzelfde uit op de laptop als op de pc, thuis of op het werk. Met dezelfde plugins. Met dezelfde historie van recent bezochte pagina’s. Ook mijn mailserver draait er op, waar ik de draagbare versie van Mozilla Thunderbird voor gebruik. En mijn favorieten en mijn rss-feeds handelde ik al online af, via Google Bookmarks en Bloglines.
Enig nadeel van deze oplossing: het lijkt alsof de browser wat minder snel is geworden, waarschijnlijk omdat het even duurt voordat je data uit de usb-stick kunt opvragen. Maar een nieuwe (grotere en snellere) usb-stick zorgt dan ongetwijfeld voor een oplossing.